1850 font egy darab 40 éves esküvői tortáért

40 évvel Károly herceg és Diana hercegné esküvője után 1850 fontért elárvereztek egy darab megmaradt esküvői tortát. A vevő önmagát « az uralkodói család rajongójának » nevezi.

Sok pénzt fizetett egy licitáló egy darab élvezhetetlen tortáért egy árverésen Nagy-Britanniában. A brit trónörökös Károly herceg és az 1997-ben halálos balesetet szenvedett Diana hercegnő esküvői tortájának egy darabjáért a nyugat-angliai Cirencesterben található « Dominic Winter » nevű árverés-vezetőnél a végső ajánlat 1850 font volt, átszámítva nagyjából 2180 euró, így tehát több, mint háromszor olyan magas, mint a várt 300 – 500 font. « Csodálkoztunk is azon, hogy mennyien akartak licitálni a mázzal bevont királyi tortának erre a nagy és különleges darabjára », mondta Chris Albury, az árverés-vezető egyik dolgozója.

Végül az angol Leeds-ből származó Gerry Layton lett a sikeres vevő. « Mindig is az uralkodói család rajongója voltam », mondta Layton szerdán a « PA » nevű hirügynökségnek. A tortaszeletnek vagy a hagyatéka által, vagy egy tombola keretein belül kell pénzt biztosítania jótékonysági célra. « De el kell gondolkodnom a megfelelő megoldáson, hogy hogyan tudom magamat megakadályozni abban, hogy megegyem. »

A torta darabját Moyra Smith, a “Queen Mum”-nak, vagyis II. Erzsébet királynő édesanyjának egyik alkalmazottja kapta meg az 1981 július 29-én megtartott esküvő után. Fóliába csomagolva tartotta frissen és egy virágmintás süteményes dobozban tárolta. A részletekben gazdagon díszített mázon, mely egy marcipán-alap fedőrétege, a királyi címer látható. A tortaszeletet Smith halálát követően hozzátartozói 2008-ban a “Dominic Winter” árverés-vezetővel elárvereztették. Akkoriban a furcsa emléktárgy 1200 fontért került egy magán-gyűjtőhöz.

Az árverés-vezető adatai szerint ez a darab egy olyan esküvői tortából származik, melyet kifejezetten a Clarence House királyi rezidencia személyzete számára készítettek. Smith itt volt II. Erzsébet édesanyjának az alkalmazottja. Ez az összesen több, mint 20 esküvői torta egyike volt, melyek Károly esküvője alkalmából készültek.

A brit trónörökös Károly herceg (aki jelenleg Camilla hercegnő férje) házassága nem szerelmi házasság volt és tönkre is ment: a házaspár különböző házasságon kívüli viszonyok után 1992-ben különvált, majd 1996-ban Károly és Diana hivatalosan is elvált. A 39 éves Vilmos herceg és a 36 éves Harry herceg ebből a kapcsolatból született. 1997-ben Diana Párizsban a lesifotósok elöli menekülés során egy autóbalesetben életét vesztette.

Forrás: spiegel.de

4.9/5 - (185 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.