9 év börtönbüntetést kapott az anya, aki hagyta éhen halni gyermekét

Angliában egy fiatal nőt kilenc év börtönbüntetésre ítéltek. Azért, hogy megünnepelje tizennyolcadik születésnapját, húsz hónapos lányát napokig egyedül hagyta lakásán. A gyermek éhen halt.

Angliában egy fiatal nőt kilenc év börtönbüntetésre ítéltek, mivel húsz hónapos lányát napokig egyedül hagyta lakásán és a gyermek meghalt. Pénteken így döntött egy bíróság a dél-angliai Lewes városában.

A most tizenkilenc éves nő előzőleg emberölés miatt bűnösnek vallotta magát. 2019 decemberében több, mint hat napon keresztül otthonától néha több száz kilométer távolságban tartózkodott, hogy megünnepelje tizennyolcadik születésnapját, lányát pedig felügyelet nélkül egyedül hagyta. A kisgyermek éhen halt.

Az anya lányával együtt egy szociális lakásban élt a tengerparti Brighton-ban. Viszont nem utaltak ki mellé szociális dolgozót, bár esetében érvényben volt egy a fiatalok védelmére felállított program. Az illetékes hatóság még vizsgálja az ügyet.

Kölnben az elmúlt évben egy hasonló eset történt. Itt egy huszonnégy éves anya ötéves lányának annyira kevés ennivalót adott, hogy a gyermek majdnem meghalt. Májusban a nőt gyilkossági kísérlet vádjával kilenc év börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: spiegel.de

4.9/5 - (156 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.