A Brexit következménye: Teherautósofőrök elkerülik Nagy-Britanniát

A Brexit következményei egyre inkább láthatóvá válnak. Brit logisztikai vállalatok már alig találnak teherautósofőröket az EU-ból. Ez a jövőben a szigetország teljes gazdaságára nézve problémát jelenthet.

Aligha létezik valami, amit ezek a teherautók ne szállítottak volna. A kelet-londoni „Youngs” nevű vállalat termékeket, mint például élelmiszert vagy szerszámalkatrészeket szállít A-ból B-be. A folyamatokat tökéletesen egymásra hangolták, akár egy szimfonikus zenekarban. Ebben az értelemben Rob Holliman lenne a karmester. Ö pedig most éppen kénytelen végignézni, ahogy a zenészei elmenekülnek.

„Ennek leginkább a Brexit-hez van köze”, mondja a vállalkozó. „Sokan a sofőrjeim közül bizonytalanok, hogy itt vajon még szívesen látjuk-e őket. Mindegy, hogy mennyire bátorítjuk őket. De szükségünk van rájuk, dolgozniuk kell. Sokan visszatértek hazájukba – és néhányan egyáltalán nem jönnek vissza.”

Helyzetjelentés: 2021 május 31.
Forrás: tagesschau.de

5/5 - (212 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.