A „brightoni macskagyilkost“ több, mint öt év börtönbüntetésre ítélték

Steve B. Angliában legalább kilenc macskát gyilkolt meg, hét továbbit pedig megsebesített. Ezért most börtönbüntetésre ítélték. A bíró „kegyetlen“ tettekről beszélt.

Nagy-Britanniában egy bíróság egy 54 éves férfit öt évig és három hónapig terjedő börtönbüntetésre ítélt, mert az illető több macskát is megtámadt és megölt. Steve B., az úgynevezett „brightoni macskagyilkos“, 2018 októbere és 2019 júniusa között kilenc macskát gyilkolt meg, hét továbbit pedig megsebesített.

Az éjszakai késelések a rendőrség számára hónapokon át rejtélyesek voltak. A macskák gazdái elmondták, hogy hogyan találtak vérbe fagyott állataikra az ajtó előtt – illetve egy esetben az ágy alatt.

A tettet videófelvételek is mutatják

Az őrt végül egy privát megfigyelő kamera segítségével sikerült elkapni. Ezt egy szintén megölt macska gazdája állította fel. A felvételen látható volt, ahogy Steve B. a macska közelébe megy – és hirtelen leszúrja egy késsel, melyet a hátizsákjából vett elő.

Steve B. mindent tagadott, de a rendőrség talált a lakásában egy macskavérrel összekent kést, mobiltelefonján pedig egy fotót, mely az egyik áldozatról készült. A mobiltelefonon található helymeghatározási adatok ráadásul más hasonló esetekkel is kapcsolatba hozták.

Azt, hogy Steve B.-nek mi volt az indítéka, a bírósági per ideje alatt sem sikerült tisztázni. A bíró Jeremy Gold ezt a viselkedést különösen „kegyetlennek“ nevezte. “A családi élet szívét támadta meg”, mondta a jogász. Lehetséges, hogy még több állat élete is Steve B. lelkén szárad.

Forrás: spiegel.de

5/5 - (350 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.