A brit Marks & Spencer bevásárlóközpont-lánc a Brexit miatt kénytelen üzleteit bezárni Franciaországban

Nagy-Britannia kilépése után az EU-ból egyre több probléma merül fel az import- és export-kereskedelemben. A Marks & Spencer most bejelentette, hogy Franciaországban tizenegy üzletet bezár.

A brit bevásárlóközpont-lánc Marks & Spencer kénytelen a Brexitet követő szállítási nehézségek miatt üzleteinek több, mint a felét bezárni Franciaországban. Az élelmiszer- és textilipari nagyvállalat tudósítása szerint az összesen 20 üzlet közül tizenegy érintett. Az „export hosszadalmas és komplex folyamata“ az Egyesült Királyság kilépése után az EU-ból a kínálatot „jelentősen“ csökkenti.

Az év végéig mind a tizenegy üzletet be akarják zárni, melyeket a Marks & Spencer SFH nevű francia partnerével közösen üzemeltet. Ezek közül a legtöbb Párizsban található. A maradék kilenc üzlet, melyek a Lagarde Travel Retail-lel közösen repülőtereken és vasútállomásokon üzemelnek, ezzel szemben egyelőre nyitva marad.

A további fenntartás a jelen helyzetben „lehetetlen“

A Marks & Spencer a vásárlóit Franciaországban már hosszú ideje szolgálja ki, tehát a döntés „nem volt könnyű“, mondta a nemzetközi piacokért felelős ügyvezető igazgató, Paul Friston. A jelen helyzetben viszont „nagyjából lehetetlenség friss és hűtött termékeket kínálni a megszokott minőségben.“

A Brexit, a pandémia, a bürokrácia és az új bevándorlási szabályok kombinációja Nagy-Britanniában is szállítási problémákat okoz sok termék esetében. Az Egyesült Királyságban akut teherautósofőr-hiány van, ami leginkább az élelmiszerellátási szektorban vezet ellátási nehézségekhez és üres polcokhoz. A brit kormány ezért bejelentette, hogy a Brexit vonatkozásában tervezett az EU-ból érkező árucikkeket illető teljes körű határellenőrzések bevezetését 2021 októberéről 2022 januárjára halasztja.

Forrás: spiegel.de

5/5 - (178 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.