A brit szabad piaci verseny őrei láthatólag vizsgálatot indítanak az Amazon üzleti tevékenységeivel szemben

Híreink szerint a hivatal megvizsgálja, hogy az Amazon nem bánt-e esetleg igazságtalanul egyes kiskereskedőkkel. Ezáltal az Amazon még inkább nyomás alá kerülhet.

A brit szabad piaci versenyért felelős hivatal láthatóan vizsgálatot indít az online-eladó Amazon üzleti szokásaival szemben. A «Financial Times» lap hírei szerint leginkább arról van szó, hogy az Amazon hogyan bánik platformján a kiskereskedőkkel.

A szabad piaci verseny őrei ennek alapján azt vizsgálják, hogy az Amazon nem tesz-e kivételt azokkal a kereskedőkkel, akik a vállalat logisztikai és házhozszállítási szolgáltatásait is igénybe veszik. Az e-commerce-óriás ezzel kapcsolatban eddig nem nyilatkozott. A brit Competition and Markets Authority (CMA) Bloomberggel szemben eddig szintén nem nem közölte hozzáfőznivalóját.

A vizsgálat egy része olyan lépések sorozatának, melyeket Németország, az EU és az USA kartellhivatala tett annak érdekében, hogy az olyan internetes nagyvállalatokat, mint a Facebook, a Google és az Amazon szigorúbb ellenőrzés alá vessék. A német kartellhivatal májusban kezdeményezett egy újabb bírósági eljárást az Amazon ellen, melynek keretein belül a vállalat esetleges piacvezetői helyzetét tárgyalják.

Forrás: handelsblatt.com

4.9/5 - (344 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.