A Buckingham-palota mint múzeum? A Királynő visszautasítja Károly terveit

Károly herceg le akar faragni az uralkodói ház méreteiből: kevesebb magas rangú családtag, alacsonyabb költségek – és a nyilvánosság nagyobb hozzáférése a világhírű Buckingham-palotához. A királynő ezt ellenzi és tudomására hozza: Amíg ő életben van, ilyesmiről szó se lehet.

Ha a 95 éves II. Erzsébet királynő meghal, az uralkodónőt fia, Károly herceg fogja követni a trónon. Már most köztudott, hogy Károly akkor állítólag csökkenteni akarja az uralkodói ház kiterjedését. Így többek között olyan tervei vannak, hogy csökkentse a magas rangú családtagok számát és hogy a nyilvánosságnak több hozzáférést adjon az uralkodói ház épületeihez. A Buckingham-palota talán végleg múzeummá válhat.

Ami a királynőt illeti, ö ezekről a tervekről nem tart sokat, jelentette ki Neil Sean, az uralkodói ház szakértője a « Daily Express »-nek. Amíg a királynő a trónon ül, nem lesz a palotából állandó múzeum. « Nem lelkesedik kifejezetten az ötletért », ecseteli Sean az állítólagos helyzetet. « Úgy gondolja, hogy a palota maradjon egy fajta otthon a család számára. »

A királynő ideje nagy részét a Windsor kastélyban akarja tölteni, de heti 2-4 napot a Buckingham-palotában is, fűzte hozzá a továbbiakban. A palota 1837 óta a brit uralkodók hivatalos rezidenciája Anglia fővárosában, Londonban. Az épületet pillanatnyilag felújítják. A munkálatok viszont előre láthatólag majd csak 2027-ben érnek véget. A felújítás költségei 369 millió fontra (nagyjából 432 millió euróra) rúgnak.

A királynő 1936-ban, apja trónra lépése után költözött a palotába. Férjével, Fülöppel, közösen itt nevelte fel négy gyermekét. Az épületnek 775 helyisége van, ezek között 52 királyi hálószoba, 78 fürdőszoba és 92 irodahelyiség. Az épület egyes részei eddig csak április és szeptember között nyitottak a látogatók számára. A pandémia időszakában a királynő férjével közösen Windsorba vonult vissza, aki idén áprilisban halt meg 99 éves korában.

Forrás: n-tv.de

4.9/5 - (298 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.