A Kabulból történő evakuálás közben egy afgán nő a repülőgépen hozta világra gyermekét

Az Afganisztánból történő evakuálások tragédiájának kellős közepén apró csodák is történnek. Egy nő, akit előzőleg Kabulból menekítettek ki, még a repülőgépen hozta világra gyermekét. Anya és lánya most Nagy-Britanniában új otthonra lelhetnek.

Egy afgán nő a Nagy-Britanniába tartó repülőúton életet adott gyermekének. A „Turkish Airlines“ nevű légitársaság nyilatkozata szerint a 26 éves nőt előzőleg Kabulból, az afgán fővárosból menekítették Dubai-ba. Innen kellett tovább utaznia az angol Birmingham-be. De mikor a repülőgép Kuvait felett repült át, megkezdődtek a szülési fájdalmak.

Mivel nem volt orvos a fedélzeten, a személyzetnek kellett a szülésnél segítséget nyújtania. Még mielőtt a gép félúton leszállhatott volna, megszületett a Havva nevű kislány. A repülőgép később folytathatta útját. A légitársaság szerint anya és lánya jó egészségnek örvend.

Nagy-Britannia a hétvégén befejezte mentőakcióját Afganisztánban. A brit hadsereg az utóbbi két hét folyamán a kormány adatai szerint több, mint 15 000 embert evakuált az országból.

Egy másik afgán nő már egy héttel korábban gyermeket (szintén kislányt) szült egy amerikai katonai repülőgép fedélzetén röviddel a leszállás után az amerikai támaszponton Ramstein-ban.

Az Egyesült Államok kedden fejezi be afganisztáni bevetését húsz év háború után és valamivel több, mint két héttel azt követően, hogy a radikális iszlamista Taliban újra hatalomra jutott. A csapatok visszavonásával az amerikaiak légihídja is megszűnik, melyen embereket menthettek ki a Hindukus mentén fekvő országból. Augusztus 15. óta összesen nagyjából 114 000 embert menekítettek ki Afganisztánból.

Cikk és kép forrás: n-tv.de

5/5 - (177 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.