A szupermarketek megpróbálják csillapítani az élelmiszerhiánnyal kapcsolatos félelmeket

Bizonyára, mind emlékszünk a márciusi pandémia során tapasztalt pánikvásárlásra… Az emberek attól tartottak, hogy a járvány az élelmiszer- és egyéb tárgyak, például WC-papír hiányát eredményezi majd.

Ez ahhoz vezetett, hogy az Egyesült Királyság kiskereskedői nyilvános levelet adtak ki, amelyben emlékeztették a lakosságot, hogy vásárlásuk során legyenek tekintettel másokra is, legyenek figyelmesek, hogy mások ne maradjanak a szükséges tárgyak nélkül.

Ma a kiskereskedők igyekeztek csillapítani az élelmiszerhiánytól való félelmeket, miután Franciaország 48 órára bezárta határait az Egyesült Királyság fuvarozói előtt az Egyesült Királyságban megjelent új koronavírus-változat miatt.

Emellett arra is figyelmeztettek, hogy „komoly zavarokra” kell számítani, ha a blokád meghosszabbodik.

A Sainsbury’s arra figyelmeztetett, hogy napokon belül „hiányosságokkal” szembesülhetnek a vásárlók néhány friss élelmiszer-készlet esetén, ha az Egyesült Királyság és Franciaország között nem oldódik meg a probléma.

Franciaország minisztere közölte, hogy az „Egyesült Királyságból történő szállítmányozás folytatásának biztosítására” irányuló intézkedések közel vannak.

A Csatorna létfontosságú kereskedelmi út, naponta körülbelül 10 000 teherautó utazik Dover és Calais között csúcsidőben. Ez figyelhető meg például karácsonykor is, amikor jórészt friss termékek szállítása történik.

A legnagyobb kockázat az, hogy az európai fuvarozók ne kerüljék el az Egyesült Királyságot, az országban ragadástól való félelem miatt.

Forrás: BBC.com

5/5 - (326 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.