A Tesco bevásárlóközpont-lánc 1 000 Euró-s prémiummal csábítja magához a sofőröket

Mivel sok ember betegedett meg a vírus miatt, illetve sokan kerültek betegekkel kapcsolatba, a Tesco-láncnál sofőrhiány merült fel. Most pedig vonzó szerződésekkel toborozza az új sofőröket.

A brit bevásárlóközpont-lánc Tesco a ritka teherautó sofőrökért folytatott versenyben szokatlan lépésre szánta el magát. A brit hírügynökség PA tudósítása szerint azoknak a sofőröknek, akik szeptember vége előtt írják alá szerződésüket a vállalattal, 1.000 fontos (1176 EUR-s) prémiumot ajánl.

Eszerint ez az ajánlat megtalálható a vállalat különböző álláshirdetéseiben. Mostanában a bevásárlóközpontok, a logisztikai vállalatok és egyéb üzletágak is jelentős személyzeti kiesésekkel küzdenek, mert Nagy-Britanniában a vírushelyzet miatt annyian betegedtek meg, illetve sokan azt az értesítést kapják, hogy fertőzöttekkel kerültek kapcsolatba.

Ezzel egyidejűleg a Brexit is súlyosbítja a helyzetet: Az új ellenőrzések és formaságok miatt sok szállítási vállalat megszüntette a fuvarokat az Egyesült Királyságba. Az utóbbi napokban és hetekben a szociális hálókon több fogyasztó is megosztotta fotóit az élelmiszerboltok teljesen kiürített polcairól.

Forrás: handelsblatt.com

4.9/5 - (308 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.