Agyba-főbe verték a moszkvai merénylőket – Kiszivárogtak a kihallgatásuk után készült brutális felvételek

Brutális felvételek láttak napvilágot a moszkvai terrorakció orosz hatóságok kezére került elkövetőiről. Nem bánnak velük kesztyűs kézzel a hatóságok, egyikük már az intenzív osztályon fekszik.

A váratlan moszkvai terrortámadás óriási sokkot okozott az orosz társadalomban. Mint ismert, felfegyverzett merénylők rontottak be a Crocus City Hall bevásárlóközpont koncerttermébe, ahol gépfegyverekkel több mint 130 civilt öltek meg.

Az eset után hatalmas hajtóvadászat indult a terroristák után, akiket menekülés közben fogtak el – a hatóságok állítása szerint az ukrán határ közelében. A merényletet az az Iszlám Állam vállalta magára, a négy elkövető közép-ázsiai, tádzsik nemzetiségűek.

A különböző videók tanúsága szerint meglehetősen képzetlenek voltak. Az orosz szerveknek már vallomást tettek, a hatóságok állítása szerint nem találtak az iszlám Állammal való kapcsolatukra utaló jeleket.

Mostanára a feltételezett felbujtókat is elkapták, különböző csatornákon (elsősorban Telegramon) meglehetősen sok felvétel gyűlt össze az elfogott terroristákról, akik a fényképek tanúsága szerint igen kemény vallatásokon eshettek át.

Az egyik elkövető az intenzív osztályra került időközben, a tárgyalásra is mentős kísérettel érkezett.

Úgy tűnik, a szemet szemért, fogat fogért-elv érvényesül a moszkvai merénylők vonatkozásában.

Kihallgatásukat követően közzétették a négy férfiról készült fényképeket, melyek alapján elmondható, brutális állapotban vannak. Arcuk feldagadva, több csontjuk összetörhetett. Egyikük, egy csonkolt fülű férfi arcán pedig kötés is van – írja a Promotions.hu.

A képeket ITT nézheti meg.

Kiemelt kép: Lángol a Crocus City Hall nevű hangversenyterem, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Szemtanúk szerint az automata fegyverrel felszerelkezett támadók gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol nagy robbanás hallatszott, majd tűz keletkezett. MTI/AP/Vitalij Szmolnyikov

Via

5/5 - (238 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.