Andrew herceg ellen visszaélési pert indítottak New Yorkban

Egy nő, aki a 61 éves brit Andrew herceget azzal vádolja, hogy fiatalkorúként szexuális visszaélést követett el vele szemben, az amerikai médiák hírei szerint pert indított ellene egy new-yorki bíróságon.

A perben Virginia Giuffre II. Erzsébet királynő második fiát fiatalkorúval szemben elkövetett szexuális visszaéléssel vádolja és kártérítést követel, hozta nyilvánosságra többek között az “ABC” nevű televíziós adó, hivatkozással Giuffre-ra és ügyvédjeire. A dpa további kérdései egyelőre megválaszolatlanok maradtak. Az “ABC” egyik szóvivője szerint Andrew a perrel kapcsolatban egyelőre nem akar nyilatkozni.

Giuffre a herceget már többször is nyilvánosan megvádolta, hogy fiatalkorúként szexuális visszaélést követett el vele szemben. Andrew ezt mindig tagadta. Az eset kapcsolatba hozható a szexuális bűncselekmény miatt elítélt Jeffrey Epstein körüli visszaélési botránnyal, aki 2019-ben a börtönben öngyilkosságot követett el. Andrew herceg többször is Epstein éjszakai vendége volt annak amerikai és Karib-tengeri birtokain. Azt állítja, hogy barátja és annak volt élettársa – Ghislaine Maxwell, aki jelenleg egy new-yorki börtönben a bírósági tárgyalására vár – üzelmeiből nem vett észre semmit.

Andrew ugyan megígérte, hogy az összes a vizsgálatban illetékes hatóság segítségére lesz – de eddig a new-yorki ügyészség előtt minden felszólítás ellenére sem tett tanúvallomást. Andrew feltételezett közreműködése miatt az Eprstein-botrányban az utóbbi időben Nagy-Britanniában is egyre inkább nyomás alá került, az uralkodói család minden hivatalos feladatáról lemondott és alig szerepelt a nyilvánosság előtt.

Forrás: t-online.de

4.8/5 - (165 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.