Az angliai enyhítések kritériumai a következő hónapban várhatóak

Boris Johnson reméli, hogy a következő hónapban már közzé teheti az angliai zárolás könnyítésének kritériumait.

A miniszterelnök reméli, hogy a következő hónapban részleteket tesz közzé azokról a kritériumokról, amelyeket az angliai zárolás megkönnyítéséhez használni fog – közölte egy magas rangú kormányzati forrás.

A korlátozások enyhítése attól is függ, hogy a vakcina mennyire hatékonyan állítja le a vírus átterjedését.

Egy kormányzati tanácsadó szerint a várható dokumentum elég széles körű lesz és várhatóan magába foglalja majd a gazdaság egyes ágazatait is.

A bejelentés azután történt, hogy az Egyesült Királyságban a koronavírusban elhunyt áldozatok száma elérte a 100 000 főt. Ezzel az Egyesült Királyság az ötödik ország lett, ahol elérték ezt a számot. Eddig az Egyesült Államok, India, Brazília és Mexikó jelentett ilyen magas számú halálozást.

A keddi sajtótájékoztatón Boris Johnson elmondta, hogy minél előbb részletesen is szeretné meghatározni, mikor és hogyan történnek majd a feloldások és enyhítések, ám ez attól is függ, hogyan folytatódik a vírus legyőzésének folyamata.

Jonathan Ashworth a BBC-nek elmondta, hogy a miniszterelnök háromszor is késleltette a lezárások miatti tanácskozást, és hozzátette „monumentális hibákkal” vádolja a kormányt.

Robert Jenrick közösségi titkár azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány a legjobb orvosi és tudományos tanácsokat fogadja meg.

Elfogadta, hogy hibákat követtek el a világjárvány kezelésében, de minden jövőbeni felülvizsgálat összetett lesz.

Lezárási korlátozások

A jelenlegi zárlat értelmében az angliai embereknek otthon kell maradniuk, és csak indokolt esetben szabad elhagyniuk otthonukat, például ételvásárlás, munka és testmozgás miatt.

Hasonló intézkedések vannak érvényben Skócia, Wales és Észak-Írország nagy részén.

Anglia zárolási törvényei március 31-én lejárnak. Johnson úr korábban azt mondta, hogy ez a dátum lehetővé teszi a korlátozások „ellenőrzött” enyhítését a helyi szinteken.

A szintrendszerben különböző szabályokat alkalmaznak az ország különböző részeire, olyan tényezőktől függően, mint az NHS-re gyakorolt ​​nyomás, az esetek száma és az esetek számának csökkenési aránya.

Az angliai tanulók várhatóan a február előtt nem térnek vissza az iskolába. Johnson úr szerint az iskolákat „amint lehet” újra megnyitják, de nem garantálta, hogy ez húsvét előtt megtörténhet.

Nicola Sturgeon első miniszter szerint Skóciában a korlátozások legalább február közepéig tartanak.

Walesben január végén felülvizsgálják a zárolást, de a kormány korábban kijelentette, hogy nem lát „nagy esélyt a változtatásokra”.

Észak-Írország zárolását március 5-ig meghosszabbították.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (133 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.