Brit macskák százai haltak meg egy ritka betegségben

Nagy-Britanniában feltehetően egy ritka betegségben haltak meg macskák százai. Csütörtökön ezt közölte a „Sky News“ hivatkozással a „Royal Veterinary College“ nevű állatorvosi szövetség adataira.

Eszerint állítólag legalább 330 macska halt meg és több, mint 500 macskát kezeltek állatklinikákon. A szakemberek ellenben a feltáratlan esetek magas számából indulnak ki, mivel nem minden állatorvos jelenti be az esetek számát a szövetségnél.

A szakértők szerint az úgynevezett “panzytopenia“ esetleg szennyezett macskaeledellel hozható kapcsolatba. A beteg állatok vörös- és fehérvérsejtjei állítólag gyorsan csökkennek, ennek a következményei pedig halálos kimenetelűek lehetnek. A közlemény szerint egyes gyártók száraz macskatápjait elővigyázatosságból kivonták a forgalomból.

A brit élelmiszer-biztonsági hatóság nyilatkozata értelmében nincsenek arra utaló jelek, hogy a betegség kitörése emberek számára is egészségügyi veszélyt jelentene.

Forrás: t-online.de

4.9/5 - (103 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.