Covid-19 Az Egyesült Arab Emírségek is felkerült az Egyesült Királyság utazási tilalmi listájára

Az Egyesült Arab Emírségek, Burundi és Ruanda felkerült azon országok „vörös listájára”, ahonnan az Egyesült Királyságba való utazás tilos.

A dél-afrikai vírus-változat terjedésének megállítását célzó intézkedés helyi idő szerint pénteken 13:00 órától lép hatályba.

Az Egyesült Királyságban tartózkodási joggal rendelkező brit, ír és harmadik országbeli állampolgárok beléphetnek az országba, de otthonukban 10 napos karanténba kell vonulniuk.

Az elmúlt hetekben számos influenszer látogatott Dubaiba, annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság betiltotta a szabadidős utazást.

A korlátozás abban is megmutatkozik majd, hogy repülési tilalom lép életbe az Egyesült Arab Emírségekből induló közvetlen utasszállításra is.

Az Egyesült Arab Emírségek volt a legnépszerűbb távolsági úticél 2020 novemberében, az adatok szerint 84 500 fő utazott oda-vissza a két ország között. További népszerű úti cél volt még India (54 000), Katar (38 000) és Vietnam (36 000).

Az Egyesült Királyság „vörös listájának” új kiegészítése azt jelenti, hogy a beutazás immár 33 országból tilos.

Péntek 04: 00-tól minden olyan érkezőnek, aki az Egyesült Királyságba való megérkezésük előtti 10 napban ezekben az országokban tartózkodott, haladéktalanul el kell különülnie a háztartásaival együtt, és egy ez idő alatt produkált negatív Covid-teszt sem mentesíti őket a karantén alól.

Grant Shapps közlekedési miniszter elmondta, hogy az Egyesült Királyságba beengedett utasoknak érkezés előtt igazolniuk kell a negatív tesztet.

Továbbra is működnek közvetett kereskedelmi útvonalak, amelyek lehetővé teszik, hogy az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó brit és ír állampolgárok és lakosok visszatérhessenek az Egyesült Királyságba.

A dubaji repülőtér közölte, hogy az Egyesült Királyságba pénteken, 13:00 óra után érkező közvetlen járatokat felfüggesztették.

Az Etihad Airways azt is közölte, hogy az Egyesült Királyságba tartó összes járatát ettől az időponttól további értesítésig felfüggesztik.

Forrás: BBC.com

5/5 - (262 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.