Covid-19: Az utazási korlátozások sokak számára felborítják a karácsonyt

Az Egyesült Királyságban sokan, akik abban reménykedtek, hogy a következő napokban hazautaznak, kénytelen búcsút mondani reményeiknek.

A Nagy-Britanniában felfedezett esetszámok és a vírus fertőzőbb változata szigorúbb utazási korlátozásokat eredményezett.

Skóciában az Egyesült Királyság többi részébe történő utazás tilalmát az ünnepi időszakra már bevezették.

Számos európai ország, köztük Írország, Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia és Belgium leállította az Egyesült Királyságba tartó járatokat.

Észak-Írország miniszterei vasárnap este találkoztak, hogy megvitassák Nagy-Britanniából Észak-Írországba történő utazást, de végül nem sikerült megállapodniuk.

Ennek ellenére a földi járatok és a törölt légi járatok azt mutatják, hogy sok család tölti egymástól külön az idei karácsonyt.

Számos család tagjai ragadtak az Egyesült Királyság vagy Európa különböző területein, és így arra kényszerülnek, hogy szeretteik nélkül töltsék az ünnepeket. A döntés sajnos nem könnyű, de vigyáznunk kell szeretteinkre, ha kell, akkor távolmaradással.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (208 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.