Dominic Raab szokatlan ötlettel állt elő a teherautó-sofőr probléma megoldására

A briteknél kifogy a benzin. A benzinkutaknál kígyózó sorok képződnek és az emberek pánikszerűen vásárolják a benzint. Mivel Nagy-Britanniában jelenleg több, mint 100 000 teherautósofőr hiányzik, Dominic Raab miniszterelnök-helyettes megoldásokat keres és szokatlan javaslatot tesz.

Nagy-Britanniában a teherautó-sofőrök akut hiánya elleni harcban Dominic Raab miniszterelnök-helyettes szokatlan javaslatot vetett fel: “A foglyokat és a bűnözőket eddig önkéntes fizetetlen munkára fogtuk”, mondta Raab – a kabinet nemrég történt átrendezése óta igazságügy-miniszter – a “Spectator”-nak. “Miért ne végezhetnének fizetett munkát az ellátási nehézségek időszakában, ha ez hasznos a gazdaságra és a társadalomra nézve?”

A becslések szerint Nagy-Britanniában jelenleg több, mint 100 000 teherautó-sofőr hiányzik. Ez nagy problémákhoz vezet, leginkább a brit benzinkutakon. Mivel már nincs elég benzinszállító teherautó, melyek a rendeltetési helyre vihetnék az üzemanyagot, az utóbbi napokban számtalan benzinkút került bajba. A bevásárlóközpontoknak is voltak már ellátási nehézségei egyes termékek esetében.

Miután a brit kormány felhívta a lakosság figyelmét a pánikszerű áruhalmozás elkerülésére, a helyzet végképp katasztrofálissá vált: hosszú sorok álltak minden olyan benzinkút előtt, ahol még voltak benzin- és dízelolaj-tartalékok. Úgy tűnik, hogy a kabinet most tanult a saját hibájából. A BBC hivatkozással egyes bennfentes dokumentumokra arról tudósított, hogy a kormány felszólította a közösségeket, hogy az üzemanyaggal kapcsolatban azokat a kifejezéseket, hogy “pánik”, illetve “pánikszerű áruhalmozás”, a nyilvános kommunikációban ne használják.

Forrás: n-tv.de

5/5 - (225 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.