Egy afgán kisfiú kizuhant egy hotel ablakából és meghalt Nagy-Britanniában

A családot még csak néhány hete hozták ki repülőgéppel Kabulból és szállásolták el egy hotelben az angliai Sheffield-ben. Itt történt most a baleset: Egy ötéves kisfiú lezuhant a kilencedik emeletről és meghalt.

Az észak-angliai Sheffield-ben egy kisfiú, akit nemrég menekítettek ki Afganisztánból, egy hotel egyik ablakából kizuhant és meghalt. Csütörtökön a yorkshire-i rendőrség megerősítette az ötéves kisfiú származását. A gyermek halálát már szerdán nyilvánosságra hozták.

A brit médiák hírei szerint a hotelben olyan afgán menekülteket szállásoltak el, akik hazájukban Nagy-Britanniának dolgoztak.

Egy menekült, akit szintén ebben a hotelben szállásoltak el, azt mondta a „YorkshireLive“ nevű online-médiumnak, hogy a kisfiú családja csak nemrég érkezett Sheffieldbe. „Azért jöttek ide, hogy megmentsék az életüket, és akkor ez történt. Ez annyira szomorú.“ A BBC adatai szerint a kisfiú az épület kilencedik emeletéről zuhant le.

A gyermek családja a “Guardian” jelentése szerint is csak néhány héttel ezelőtt érkezett Nagy-Britanniába; az ötéves kisfiúval együtt még négy testvérét és a szülőket menekítették ki repülőgéppel Afganisztánból. A karantén időszakát követően a családot néhány nappal ezelőtt egy sheffield-i hotelben szállásolták el. A jelentések szerint az apa a Brit Nagykövetségnek dolgozott Kabulban.

A hírek szerint már a múltban is voltak arra vontakozó bejelentések, hogy a hotel biztonságának színvonala nem megfelelő: Így például a felsőbb szinteken is ki lehet tárni az ablakokat. A „Guardian“ szerint most felmerül a kérdés, hogy a kormány miért szállásol el itt mégis menekülteket.

Afganisztánban a radikális muzulmán Taliban hatalomátvétele óta emberek tízezrei próbálják meg elhagyni az országot. A nyugati államok minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a saját állampolgáraikat és azokat a helyi lakosokat, akik a nagykövetségeknek, a szervezeteknek vagy a hadseregnek dolgoztak, biztonságba helyezzék.

Forrás: spiegel.de

5/5 - (180 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.