Egyelőre nincsenek roaming-költségek Nagy-Britanniában

Bár az Egyesült Királyság a Brexit-tel de facto kiesett az EU roamingra vonatkozó szabályzatából, egyelőre egyik oldal szolgáltatói sem szabnak ki további költségeket egymással szemben a mobil adatok használatáért.

Nagy-Britanniában most a Vodafone és az EE nevű szolgáltató is bejelentette, hogy ezen 2022 januárjában változtatni akarnak. A Nagy-Britanniából érkező látogatók számára az EU-országokban a szabad roaming a továbbiakban csak bizonyos díjszabásokon belül fog rendelkezésre állni.

Ezzel szemben a Vodafone Németországban azt mondja, hogy nem tervezi a roaming-költségek ismételt bevezetését Nagy-Britanniában. A Deutsche Telekom ügyfeleinek sem kell további költségektől tartaniuk.

Az O2 és az 1&1 esetében a szolgáltatók adatai szerint az év végéig ugyanez a helyzet. De azt a kérdést, hogy ez 2021 után is érvényben lesz-e, a szolgáltatók még nyitva tartják. Az ez irányú érdeklődésekre azt a választ adták, hogy ez a roaming-partnerekkel lebonyolítandó tárgyalásoktól függ. Az ügyfeleket majd az adott időpontban értesíteni fogják.

2017-ben az EU-n belül eltörölték a roaming-költségeket. Azóta az európai mobiltelefon-használók a nyaralásuk során teljes mértékben gond nélkül telefonálhatnak vagy használhatják a mobil internetet. Ez egyelőre a Brexit ellenére az Egyesült Királyságra is érvényes, mely ebben az évben megvalósította a végleges kiválást az EU-ból.

Forrás: spiegel.de

4.9/5 - (250 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.