Geronimonak, az alpakának meg kell halnia

A szarvasmarha-tuberkulózisban szenvedő alpakát, Geronimot, el fogják altatni. Ezt egy londoni bíróság megerősítette. Előzőleg emberek tízezrei álltak ki az állat mellett.

Az alpaka sorsa, melynek két tesztje is kimutatta a szarvasmarha-tuberkulózist, az utóbbi időben Anglia határain túl is vezércikkek témája volt. A brit Környezetvédelmi Minisztérium elrendelte az állat megölését, hogy el lehessen kerülni a további megbetegedéseket. Az állat tulajdonosa, Helen Macdonald viszont úgy véli, hogy a tesztek nem megbízhatóak, az állat pedig egészséges.

A nyugat-angliai Wickwar nevű faluban fekvő tanyáján legutóbb nagyjából 30 alpaka-tenyésztő gyűlt össze a környék lakosaival és aktivistákkal együtt, hogy a nap 24 órájában vigyázzanak Geronimora. A támogatók fel akarták tartóztatni a kivégzőegységet – szükség esetén úttorlaszokkal és barikádokkal. Több, mint 90 000 ember írt alá egy Boris Johnson miniszterelnökhöz intézett kérelmet, hogy az állatot ne altassák el.

A «PA» hírügynökség szerint a Környezetvédelmi Minisztérium szerdán már nem akarta végrehajtani az elaltatást – meg akarták adni a lehetőséget a tulajdonosnak, hogy erre felkészülhessen.

Az alpakák eredetileg a dél-amerikai Andokból származnak. De ezeket a kis méretű tevéket időközben Európában is tenyésztik. Az alpaka-túrák és az alpaka-tanyákon tölthető vakációk Németországban is megszokottak.

Forrás: spiegel.de

4.9/5 - (267 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.