Harry és Meghan bejelentették kislányuk születését, a Királynő „el van ragadtatva”

A királynő „örül”, miután Sussex hercege és hercegnéje bejelentette második gyermekük születését, aki Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta – közölte a Buckingham-palota.

A walesi herceg és a cambridge-i herceg is gratulált a párnak a közösségi médián keresztül.

A királynő 11. dédunokája pénteken született a kaliforniai Santa Barbara kórházban és a királynő gyerekkori beceneve után a Lilibet nevet kapta. Második keresztneve pedig Diana, Harry édesanyja előtt tiszteleg.

A Buckingham-palota közölte: „A királynőt, a walesi herceget és a Cornwalli hercegnőt, valamint a cambridge-i herceget és hercegnőt örömmel tölti el a sussexi herceg és hercegnő kislányának születése.”

Vilmos herceg és Katalin is közzétette egy rövid gratulációt a Twitteren: „Mindannyiunkat örömmel tölt el Lili baba érkezése. Gratulálunk Harrynek, Meghannak és Archie-nak.”

Károly herceg, Harry herceg apja és Cornwall hercegnője a következő tweetben írta: „Gratulálok Harrynek, Meghannak és Archie-nak Lilibet Diana baba megérkezéséhez. Mindenkinek jó kívánást kívánok ebben a különleges időben.”

Boris Johnson miniszterelnök is gratulált a házaspárnak, és Sir Keir Starmer munkáspárti vezető is üdvözölte a „csodálatos hírt”.

Lilibet helyi idő szerint 11 óra 40 perckor látott napvilágot a kaliforniai Santa Barbara Cottage kórházban, az öröklési sorban pedig a nyolcadik.

Lilibet – a királynő családi beceneve – akkor alakult ki, amikor Erzsébet hercegnő még csak kisgyermek volt, és nem tudta megfelelően kiejteni a nevét.

Nagyapja, V. György király, szeretettel hívta Lilibetnek, utánozva saját próbálkozásait a neve kiejtésére.

Harry herceg és Meghan gyermekük második nevének Dianát választották, hogy a néhai walesi hercegnőt, Harry édesanyáját tiszteljék vele.

A pár Archewell honlapján megköszönő üzenetben azt mondták: „Június 4-én megáldott minket lányunk, Lili érkezése.

„Ő többet jelent nekünk, mint azt valaha el tudtuk volna képzelni, és hálásak vagyunk a világ minden tájáról érzett szeretetért és imákért.

„Köszönjük családunk számára nyújtott folyamatos kedvességet és a támogatást ebben a rendkívül különleges időszakban.”

Harry és Meghan egyelőre nem mutattak képet kislányukról.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (114 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.