Harry és Meghan nem kérték a királynő engedélyét a Lilibet név használatához?

A királynőt Sussex hercege és hercegnéje nem kérdezte meg arról, hogy elnevezhetik-e lányukat Lilibetnek – mondta a BBC-nek egy palotai forrás.

A forrás a név bejelentése nyomán vitatta, hogy Harry herceg és Meghan a születés előtt beszéltek-e a királynővel. Ezzel szemben „Sussex”-ék szóvivője határozottan állítja, nem használták volna a nevet, ha a királynő nem támogatná. Azt mondja, az uralkodó volt az első, akit a herceg hívott.

A szóvivő elmondta: „A herceg a bejelentést megelőzően beszélt családjával – valójában nagyanyja volt az első családtag, akit felhívott.

„A beszélgetés során megosztotta reményüket, hogy lányukat Lilibetnek nevezhetik el tiszteletére. Ha nem támogatta volna, nem használták volna ezt a nevet.”

A pár és a királyi család kapcsolata az elmúlt hónapokban számos hírt és kérdést vetett fel.

Az év elején, miközben a pár lányukat várta, Oprah Winfrey-vel készített robbanásveszélyes interjúban kritikát fogalmaztak meg a királyi családdal szemben és rasszizmust állítottak.

És bár Harry beszélt nehézségekről közte és apja között, azt mondta, hogy „nagyon jó” kapcsolata van a királynővel, és rendszeresen beszélnek.

A hétvégén a pár bejelentette, hogy lányuk, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor péntek reggel egy kaliforniai Santa Barbara-i kórházban született.

A Lilibet névnek már szinte történelme van, hiszen akkor született meg, amikor Erzsébet hercegnő még kisgyermek volt, és nem tudta megfelelően kiejteni a saját nevét. Nagyapja, V. György király szeretettel neveznte Lilibetnek, utánozva a nevének próbálkozásait. Végül a fiatal hercegnőre ráragadt, és a közeli rokonok így nevezték. A királynő néhai férje, Edinburgh hercege szintén becenéven szólította.

Forrás: BBC.com
Kép forrása: gettyimages.co.uk

5/5 - (330 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.