Hétfőn küldje iskolába gyermekét! – üzeni a miniszterelnök

A szülőknek hétfőn kell újra iskolába küldeniük gyermekeiket, amennyiben a területükön azok nyitva lesznek.

Boris Johnson úgy nyilatkozott: „Nem volt kétségem afelől, hogy az iskolák biztonságosak.”

„A kéthetes iskolabezárások Londonban és Anglia délkeleti részein kivételesek voltak, melyeket a Covid-19 új, gyorsan terjedő törzse tett indokolttá” – mondta.

Természetesen a miniszterelnök még nem zárta ki, hogy a későbbiekben szükség lesz iskolabezárásra, amennyiben szigorúbb intézkedések lesznek indokoltak.

Angliában hétfőn nyitnak meg az általános iskolák, a londoni és a délkeleti részek kivételével.

Azonban a szakszervezetek továbbra is a távoktatás bevezetését szorgalmazzák minden általános iskola esetében, mivel úgy érzik, az alkalmazottaknak és diákoknak nem biztonságos visszatérniük az intézményekbe.

A birminghami tanács jelezte, hogy támogatja a tanárokat, ha úgy érzik, nem biztonságos az iskolák újboli megnyitása.

Liverpool szintén közölte, támogatják azon iskolákat, akik nem érzik biztonságosnak a visszatérést, azonban, ahol a tervek szerint hétfőn meg kell nyitni, ott meg is fognak nyitni az iskolák. Eközben Liverpool vezetői felszólították a kormányt egy újabb, országos zárlat bevezetésére.

Johnson elmondta, hogy bár az iskolabezárásokat „folyamatosan felülvizsgálják”, a kormányt „a közegészségügyi megfontolások és az oktatás jelentősége vezérli”.

Johnson szerint jelenleg az iskolák biztonságban vannak, ahol nem az új törzs megjelenése kényszerít bezárásra, ám fel kell készülnie mindenkinek, hogy kemény hetek következnek, míg az oltás eléri hatékonyságát.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (298 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.