Húsvéti „carmageddon”: „a legrosszabb utazási időpont”

A Royal Automobile Club (RAC) arra figyelmeztet, hogy a népszerű útvonalakon az utazások a szokásosnál kétszer hosszabb ideig tarthatnak, míg a bristoli, a newcastle-i és az edinburgh-i repülőterek szerint rekordszámú utas várható a hosszú hétvégén. A Network Rail közben műszaki munkákat is végez London Euston és Milton Keynes között.

A briteket hosszú késésekre figyelmeztették a húsvéti kiruccanások során, mivel több mint 14 millió utazás várható az utakon. A repülőterek rekordszámú utasra készülnek, a kulcsfontosságú vasúti járatokon pedig mérnöki munkákat végeznek.

A RAC arra figyelmeztetett, hogy a népszerű útvonalakon az utazások a szokásosnál kétszer hosszabb ideig tarthatnak, mivel az ünnepi hétvége sok iskola számára kéthetes szünetet jelent.

A vonatokat is leállítják, mivel a Network Rail műszaki munkálatokat végez a West Coast Main Line-on – amely a fővárostól Skóciáig húzódik – London Euston és Milton Keynes között.

Legalább három nagy repülőtér pedig azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező napok lesznek az eddigi legforgalmasabb húsvéti hétvégéjük.

Simon Calder utazási szakértő a Sky Newsnak elmondta, hogy Bristol, Newcastle és Edinburgh mindegyike rekordszámú utast vár nagypéntektől húsvéthétfőig, a Genfbe tartó járatok pedig rendkívül forgalmasnak ígérkeznek.

A várakozások szerint mintegy kétmillió brit repül el az ünnepi hétvégén, Bristolban pedig csak húsvét vasárnapra 30 ezer nyaralót jósolnak.

A repülőterek az iskolai szünidő alatt is forgalmasak maradnak, Lutonban április 5-én percenként mintegy 38 utasra számítanak.

Alice Simpson, a RAC szóvivője figyelmeztetett, hogy húsvétkor autós katasztrófa – a Sky szójátékával „carmageddon” – várható, és azt mondta, a szokásos kiemelt desztinációkhoz vezető útvonalakon nagy forgalomra és hosszú sorok kialakulására lehet számítani.

Fotó: archívum

5/5 - (318 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.