Károly király eladja a királynő 14 lovát

III. Károly király eladja az édesanyjától, a királynőtől örökölt versenylovak egy részét.

A néhai királynő lelkes versenyló-tenyésztő volt, emellett lelkes versenyző és lovas.

A Newmarketben található Tattersalls aukciósház hétfőn közölte, hogy II. Erzsébet királynő 14 lovát értékesíti.

Ezek között van a berkshire-i Lambournból származó Clive Cox által idomított Love Affairs, amely a királynő utolsó győztese volt Goodwoodban két nappal a halála előtt.

Az árverésre bocsátott lovak közül ötöt a hampshire-i Kingsclere-ben élő Andrew Balding idomított, egyet pedig Clive Cox.

Egy másik nagy presztízsű ló Just Fine, amelyet a Newmarket-i Sir Michael Stoute idomított, aki több mint 100 királyi győztest gondozott eddig.

A Tattersall szóvivője, Jimmy George elmondta: „Semmi szokatlan nincs ebben a dologban. Minden évben adnak el lovakat.

„A királynőnek voltak saját tenyészkancái, ő tenyésztette és adta el őket. Nem tarthatta meg mindet.”

Azt is hozzátette, hogy a királynő lovainak eladása nem jelképezi a királyi ház és a lóversenyzés kapcsolatának végét.

Ahogy fogalmaz: ”A tulajdonosok minden évben eladják az állományt. Őfelsége csak azt teszi, amit a tulajdonosok szoktak”.

A királynő apjától, VI. György királytól örökölte a Sandringhamben található Royal Studot, a versenyló tenyésztőközpontot, amely számos győztes lovat nevelt ki.

A Hampshire-i Highclere ménes versenymenedzsere, John Warren korábban azt mondta, hogy a lovak „óriási kikapcsolódást” jelentenek a királynőnek atöbbi kötelesség mellett, és az ő támogatása nagy lökést adott a brit lóversenyzésnek.

„Biztos vagyok benne, hogy ha a királynő nem uralkodónak lett volna nevelve, akkor a lovakkal talált volna hivatást. Egyszerűen csak benne volt a DNS-ében” – mondta.

Forrás: BBC.com
Kiemelt kép: illusztráció

5/5 - (247 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.