London 1000 böllért akar hozni külföldről

Nagy-Britanniában 120 000 disznót fenyeget a letaglózás veszélye, mert elhúzódik a levágásuk, a tanyákon pedig egyre kevesebb a hely. London polgármestere most a külföldről érkező segítségben bízik.

Úgy tűnik, hogy a brit parasztudvarokon keletkezett úgynevezett „disznódugó“ feloldása érdekében a londoni kormány kb. 1000 vízumot akar kiadni külföldi böllérmesterek számára. A „Sky News“ és a „Daily Mail“ tudósítása szerint érezhetően könnyíteni akarnak a vonatkozó feltételeken. Így a kormány esetleg eltekint attól, hogy haladó szintű angol nyelvtudást követeljen.

A disznótenyésztők „National Pig Association“ nevű szövetségének becslései szerint jelenleg legalább 120 000 állatot fenyeget a letaglózás veszélye. A vágóhidak nem képesek a disznóhús feldolgozására, mert túl kevés a hentes, a tanyákon pedig nincs elég hely, hogy az állatokat továbbra is el tudják helyezni. A parasztudvarokon eddig már 6000 egészséges disznót taglóztak le, közli a szövetség. Ha nem lesz megoldás, a közeljövőben hetente 10 000 állatot kell már a tanyákon leölni.

A brit kormány már rendkívüli vízumok kiadásával harcol az ellátásban felmerült problémák ellen a teherautó-sofőrök és a szárnyashús-feldolgozó ipar frontján. Mivel az országban a „Road Haulage Association“ nevű ágazati szervezet véleménye szerint nagyjából 100 000 teherautó-sofőr hiányzik, a közelmúltban kiürültek a bevásárlóközpontok polcai és a töltőállomások. A kikötők is panaszkodnak, hogy a sofőrök hiánya miatt felhalmozódnak a konténerek.

Egyes kikötők már visszautasították a konténerszállító hajókat. Kereskedelmi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a karácsonyi időszak kezdetén utánpótlási nehézségek merülhetnek fel például a játékszerekre és az elektromos készülékekre vonatkozóan. A teherautó-sofőrök európa-szerte ritkák. Nagy-Britanniában viszont a Brexittel kapcsolatos új, szigorított bevándorlási szabályok megnehezítik az új szakemberek érkezését.

Forrás: spiegel.de

5/5 - (137 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.