Melyek az új Tier 4 szabályok?

Szombat este Boris Johnson miniszterelnök szigorúbb koronavírus- ellenőrzést vezetett be Angliában, és drasztikusan visszafogta a karácsonyi enyhítésekre irányuló terveket.

A tervek törlése és a 4. szintű készültség bevezetése a vírus új, fertőzőbb törzsének megfékezésére törekszik – magyarázta Johnson a sajtótájékoztatón.

A Tier 4 szabályai lényegében megegyeznek azzal az átfogó lezárással, mely Angliában novemberben lépett életbe.

A Tier 4 szabályai ennek értelmében:

  • Bezárnak a nem alapvető kiskereskedelmi egységek
  • Bezárnak a szabadidős létesítmények
  • Bezárnak a személyes kontaktust igénylő szolgáltatási helyek, mint például a fodrászatok.
  • Ezzel szemben az istentiszteleti helyek nyitva maradhatnak
  • A különböző szinteken élőknek azt tanácsolják ne menjenek a 4-es szintű területekre, míg a 4. szint lakói nem maradhatnak egy éjszakát sem az alacsonyabb fertőzésű helyeken.
Európa többi országához hasonlóan Nagy-Britannia is küzd a koronavírus visszaszorításáért. Johnson fellépése a vírus új fertőző törzse – VUI202012 / 01 – által kiváltott esetek megugrása miatt volt indokolt. A fertőzések aránya aggasztja a kormányt és tanácsadóit.

„Nincs bizonyíték arra, hogy halálosabb vagy súlyosabb betegséget okozna” – mondta Johnson. „Hasonlóképpen, nincs bizonyíték arra, hogy a vakcina kevésbé lenne hatékony az új változat ellen.”

Chris Whitty szerint értesítették az Egészségügyi Világszervezetet és folytatják a rendelkezésre álló adatok elemzését, hogy jobban megértsék az új vírus-törzset.

Nagy-Britannia szombaton 27 052 ​​új COVID-19 esetet és 534 halálesetet jelentett. A reprodukciós „R” szám becslések szerint 1,1 és 1,2 között van, vagyis az esetek száma gyorsan növekszik.

„Ha most nem cselekszünk határozottan, az további szenvedést jelent” – mondta a Twitteren Jeremy Farrar, a Wellcome Trust igazgatója és a kormány sürgősségi tudományos tanácsadó csoportjának (SAGE) tagja.

Nagy-Britannia az egyik legsúlyosabban sújtott európai ország – több mint 67 000 haláleset kapcsolódott koronavírushoz, és több mint 2 millió esetet jelentettek.

Forrás: dailymail.cu.uk

4.9/5 - (297 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.