Nagy-Britannia egy új atomerőmű megépítését tervezi

A klímaváltozás elleni harcban Nagy-Britannia egyre inkább az atomenergiára épít. Most egy új atomerőmű megépítését tervezik az Anglia délkeleti részén fekvő Suffolk grófságban.

A londoni kormány egy újsághír szerint most még inkább az atomenergiára épít, hogy elérhesse a klímavédelemmel kapcsolatos céljait. A „The Telegraph“ tudósítása szerint a klímavédelmi stratégia keretein belül még a 2024-es év választásai előtt meg kell valósulnia az új atomerőmű finanszírozásának.

„Az elkövetkező évek folyamán megpróbálunk legalább egy további atomenergiai projektet jóváhagyni, hogy ezáltal is alátámaszthassuk az energiaellátás biztosítását és létrehozhassuk munkahelyek ezreit“, erősítette meg a kormány egyik szóvivője a „Reuters“ nevű hírügynökség érdeklődésére.

Lehetséges építkezési területként a Sizewell C jöhet szóba az Anglia délkeleti részén fekvő Suffolk grófságban. Itt már van egy atomerőmű.

Nagy-Britannia 2035-ig nullára akarja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást.

Forrás: spiegel.de

5/5 - (264 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.