Nagy-Britannia meg akarja szigorítani a kölyökkutyák behozatalára vonatkozó szabályokat

Miután az állatvédelmi szabályok megsértésének száma az importált kölyökkutyák esetében jelentősen megemelkedett, a brit kormány meg akarja szigorítani az erre vonatkozó szabályzatot.

Így tehát a Környezetvédelmi Minisztérium szombati bejelentése szerint az importált kölykök minimális életkorát 15 hetesről 6 hónaposra akarják emelni. A továbbiakban pedig meg akarják tiltani a a csonkított farkú és fülű, valamint a vemhesség utolsó időszakában lévő kutyák behozatalát.

A csonkítás gyakorlata sok államban, többek között Németországban is régóta tilos. Zac Goldsmith állatvédelemért felelős államtitkár ezt mondta: «A kölyökkutyák csempészése kegyetlen üzlet, mi pedig határozottan fel fogunk lépni ellene.»

Az elmúlt évben az illetékes egészségügyi hivatal adatai szerint 66 000 állatot hoztak kereskedelmi céllal az Egyesült Királyságba. A vámhivatalok ezek között 843 olyan állatot találtak, melyek esetében megszegték az állatvédelmi követelményeket. Az ezt megelőző évhez képest ez egy nagyjából 260%-os növekedésnek felel meg.

Forrás: t-online.de

4.9/5 - (254 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.