18 britnek tiltották meg a beutazást az oroszok

Oroszország beutazási tiltólistára vette a brit katonapolitikai intézményrendszer és akadémiai közösség 18 képviselőjét, válaszul az ellene foganatosított hasonló brit intézkedésekre – közölte az orosz külügyminisztérium az MTI szemléje szerint.

„Válaszul London folytatódó konfrontációs kurzusára, amelynek keretében erőfeszítések történnek hazánk demonizálására, oroszellenes narratívákat gyártanak annak érdekében, hogy a nemzetközi színtéren csökkentsék Oroszország befolyását, valamint további fegyverekkel pumpálják fel a kijevi neonáci rezsimet, döntés született arról, hogy Nagy-Britannia katonapolitikai intézményrendszerének és akadémiai közösségének számos »alakja« felkerül az orosz »stoplistára«” – állt a tárca honlapján megjelent közleményben.

A tilalmi listára felvett személyek között szerepel James Cartlidge, a brit védelmi miniszter helyettese, Charles Roland Vincent Walker, a brit fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese, valamint az oxfordi és a cambridge-i egyetem több munkatársa.

A tárca szerint a „ruszofób” britek szerepet vállalnak Oroszország alkotmányos rendjének és társadalmi-politikai folyamatainak lejáratásában, amiben részt vesznek a legnagyobb brit és nyugati oktatási intézmények alapján működő agytrösztök is.

Fotó: iStock

5/5 - (289 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.