Sabina Nessa meggyilkolásának gyanúsítottját vád alá helyezték Londonban

A meggyilkolt tanárnő, Sabina Nessa ügyében egy férfit gyilkosság miatt vád alá helyeztek. A Scotland Yard tudósítása szerint már kedden meg kell jelennie egy londoni bíróság előtt.

Londonban egy 28 éves tanárnő erőszakos halála után egy gyanúsítottat gyilkosság miatt vád alá helyeztek. Ezt a Scotland Yard hétfő este hozta nyilvánosságra. A férfit vasárnap kora reggel tartóztatták le a tengerparti Eastbourne városában és már kedden meg kell jelennie a bíróság előtt.

A férfi korát illető adatok eltérnek egymástól. A rendőrség aktuális tudósításában egy 36 éves gyanúsítottról írnak, akit vád alá helyeztek. De amikor a hét végén nyilvánosságra hozták a letartóztatást, egy 38 éves férfiról volt szó.

Sabina Nessa szeptember közepén tűnt el útban London délkeleti részén fekvő otthonából a Kidbrooke nevű városrészben található pubba. Itt egy barátnőjével akart találkozni. Holttestét egy nappal később találták meg egy parkban, mely útjába esett.

Az eset Sarah Everard meggyilkolására emlékeztetett, mely idén márciusban történt és a felháborodás hullámát váltotta ki a Nagy-Britanniában mindennapos nők elleni erőszak miatt. Everard-ot útban hazafelé rabolták el, majd később holtan találták meg. A gyilkost, aki tettét bevallotta, még ezen a héten elítélik.

Khan: “Egy epidémia uralkodik nálunk, ha a nők és fiatal lányok elleni erőszakról van szó”

Tekintettel ezekre a cselekedetekre Sadiq Khan londoni polgármester egy “epidémiáról” beszélt. Egy éven belül országszerte 180 nőt gyilkoltak meg férfiak, mondta. “Egy epidémia uralkodik nálunk, ha a nők és fiatal lányok elleni erőszakról van szó.” Valamit végre tenni kell.

Július óta életbe lépett egy olyan program, mely segítségével a kormány a nők és fiatal lányok elleni erőszak problémáját meg akarja oldani. Ehhez tartozik a helyi közlekedés biztonságára fordított különös figyelem, de az olyan vitatott ötletek is, mint a civil tisztviselők pubokban és klubokban történő bevetése.

A Sarah Everard és Sabina Nessa meggyilkolása között eltelt nem egész 200 nap folyamán az “ITV” nevű csatorna Nagy-Britanniában 77 olyan nőt említett, akiket feltételezhetően férfiak öltek meg. Az év kezdete óta a “Counting Dead Women” nevű csoport számításai szerint 106 ilyen nő van – ez két és fél naponként egy halottat jelent. A 16 év feletti nők összességének háromnegyed részét már molesztálták a nyilvánosság előtt, mondta Vera Baird áldozati megbízott a “BBC Radio 4”-nek. Azt követeli, hogy a rendőrség fordítson nagyobb figyelmet a nők védelmére. A tisztviselők ehelyett állítólag röplapokat osztottak szét arról, hogy a nők hogyan kerülhetik el a veszélyes helyzeteket.

Forrás: spiegel.de

4.9/5 - (180 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.