Több, mint 100 bevándorlót mentettek ki a La Manche-csatornából

A hajók vészhelyzetbe kerültek, néhány már zátonyra is futott: Francia hajók 108 olyan bevándorlót vettek fel a fedélzetre a La Manche-csatornán, akik útban voltak Nagy-Britannia felé.

Több, mint 100 olyan bevándorlót mentettek meg a megfulladástól, akik át akartak kelni a La Manche-csatornán Nagy-Britanniába. Állítólag összesen 108 ember utazott azokon a hajókon, melyek veszélybe kerültek, sőt egy részük már zátonyra is futott, jelentették a francia hatóságok kedden. A tengeri mentők és a francia vámőrség egy-egy hajója vette fel és szállította őket Dünkirchen, illetve Calais kikötőibe.

Az elöljáróság adatai szerint a január és augusztus vége közötti időszakban nagyjából 15 400 bevándorló próbálkozott az átkeléssel a La Manche-csatornán. Közülük nagyjából 3 500 embert mentettek ki vészhelyzetből és szállítottak vissza Franciaországba. Ez a szám az elmúlt év teljes egészében 9 500 volt.

A bevándorlók száma a 2018-as év vége óta láthatóan emelkedett

Azoknak a bevándorlóknak a száma, akik hajókon próbálnak meg átkelni Nagy-Britanniába, a 2018-as év vége óta láthatóan emelkedett. Ennek egyik oka a biztonsági intézkedések szigorítása a teherszállításban. Az ezt megelőző években a bevándorlók inkább azzal próbálkoztak, hogy teherautókon bújjanak meg.

Franciaország és Nagy-Britannia már régóta vitatkozik azon, hogy hogyan bánjanak a bevándorlókkal. London júliusban arra kötelezte magát, hogy 63 millió eurót fizessen azért, hogy Franciaország szigorítson az ellenőrzéseken és akadályozza meg a kockázatos átkeléseket.

Forrás: spiegel.de

5/5 - (116 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.