Törvényben rögzítették, hogy Ruanda biztonságos

Törvényben rögzítette szerdán a londoni alsóház, hogy Ruanda biztonságos áttelepítési célország a Nagy-Britanniába illegálisan érkező menedékkérők számára.

A kormány által decemberben beterjesztett jogszabályi indítványt a képviselők éjszakába nyúló vita után 320:276 arányban hagyták jóvá.

A tervezet ezután a parlament felső kamarája, a Lordok Háza elé kerül további megfontolásra. Ha a felsőház módosításokról dönt, a törvényjavaslat ismét az alsóház elé kerülhet.

A törvénytervezet előzményeként a brit legfelsőbb bíróság jogellenesnek minősítette azt a kormányzati tervet, amelynek alapján a Nagy-Britanniába illegálisan belépő menedékkérőket Ruandába telepítenék át. A legfőbb bírói fórum ugyanis helyt adott a jogvédő szervezetek keresetének, amely szerint a közép-afrikai ország nem tekinthető biztonságos áttelepítési célországnak.

A brit kormány ezt a határozatot próbálja megkerülni azzal, hogy törvényben rögzíti Ruanda biztonságos mivoltát – közölte az MTI.

4.9/5 - (201 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.