Új napi rekord: Csütörtökön 600 bevándorló kelt át a La Manche csatornán

Ebben az évben már a negyedik alkalommal dőlt meg azoknak a bevándorlóknak a napi rekordja, akik Franciaország és Anglia között átkeltek a La Manche csatornán. Csütörtökön egy átkelési próbálkozás során egy Eritreából származó 27 éves férfi életét vesztette.

Egyre több ember próbál kis csónakokkal átkelni a La Manche csatornán Anglia felé. A brit «PA» hírügynökségnek a hivatalos számokra való hivatkozással kiadott szombati tájékoztatója szerint azoknak a bevándorlóknak a száma, akiknek a veszélyes átkelés sikerült, csütörtökön nagyjából 600 fővel új napi rekordot állított fel.

Ez az idei évben már a negyedik napi rekord. Ezen az úton ebben az évben összesen több, mint 11 000 ember jutott el Anglia partjaira. Az előző évben összesen 8417 olyan embert számoltak, akik a La Manche csatornán átvezető veszélyes útvonalat választották.

Szintén csütörtökön egy átkelési próbálkozás során egy Eritreából származó 27 éves férfi életét vesztette, mikor egy csónak 40 emberrel a fedélzeten vészhelyzetbe került és elsüllyedt. Már szerdán is több, mint 100 embert kellett a csatornából kimenteni.

A brit kormány számára, mely a Brexitet követően egy új, merev bevándorlási rendszert vezetett be, az illegálisan érkező bevándorlók zavaró tényezőt jelentenek. London és Párizs nemrég abban egyezett meg, hogy szigorítanak a tengerparti ellenőrzésen.

Forrás: faz.net

4.9/5 - (217 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.