Vidámpark: levelet írt a Universal a bedfordshire-ieknek

A Universal Studios levelet írt a lakosoknak a Bedfordshire-i vidámpark és üdülőközpont építésének lehetséges terveiről. A filmipari óriás kedden jelentette be, hogy földterületet vásárolt Stewartbyben.

A Universal Destinations and Experiences létrehozott egy weboldalt is, hogy a helyi lakosokat folyamatosan tájékoztassa – tudta meg a BBC.

John Reynolds, a cég külkapcsolati osztályának munkatársa azt írta: „még hónapokba telhet, mire eldöntjük, hogy folytatjuk-e a projektet”.

„Bár a földterület a miénk, még csak a megvalósíthatósági tanulmányunk elején járunk, amely a lehetséges helyszínek értékelésének része.”

A néhai ipari területen egykor 167, a téglagyártáshoz szükséges kémény állt, és nemrégiben ezer lakásra volt építési engedély, amelyek azonban nem épültek meg.

Egy korábbi nyilatkozatában az Universal Destinations and Experiences azt közölte, azért választották a Stewartby helyszínt, mert közlekedési összeköttetésben van Londonnal és Európával, s az Egyesült Királyság lakosságának több mint fele két órán belül elérhető. Kiemelték emellett a Luton repülőtérhez való közelségét.

A sárgával jelölt területen lenne az építkezés

Reynolds azt írta, a vállalat még nagyon korai stádiumban van a potenciális park és üdülőhelyi élmény lehetőségének feltérképezésében a helyszínen. Elmondta, hogy az Universalnak komoly tapasztalata van a helyi közösségekkel való együttműködésben, amikor bármilyen új projektet mérlegelnek.

„Ez a Bedfordban, Kempston Hardwickben, Stewartbyban, Wixamsben, Woottonban és máshol élő helyi közösségekkel való együttműködésben sem lesz másként” – tette hozzá.

A Bedford Borough Council üdvözölte a lehetséges fejlesztés hírét, amely az Egyesült Királyság Disneylandre adott válasza lehetne. A város polgármestere, Tom Wootton szerint a vidámpark átalakító hatással lehet a városrészre. Hozzátette, sok részletes munkára van szükség, mielőtt bármilyen döntés születik, és azt is kiemelte, hogy a tanács elkötelezett annak biztosítása mellett, hogy minden terv összhangban legyen a lakosok érdekeivel.

John Reynolds felhívta az emberek figyelmét a honlapra, ahol friss információkat találnak.

„Még hosszú út áll előttünk, de biztosak lehetnek benne, hogy ha ez a potenciális projekt valóban előrehalad, újra fel fogjuk keresni önöket” – hangsúlyozta.

Fotó: universalukproject.co.uk

4.8/5 - (166 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.