A North West 200 másodszor is elmarad koronavírus-járvány miatt

A North-West 200-as közúti versenyt immár második alkalommal törlik a Covid-19 járvány miatt.

A szervezők szerint a Covid-19 hatásaival kapcsolatos kormányzati és közegészségügyi tanácsok azt mutatták, hogy „lehetetlen lebonyolítani” az észak-írországi találkozót.

Készült ugyan egy készenléti terv a 2021-es versenyek májustól augusztusig történő elhalasztására, de a szervezők úgy érezték, hogy a terv végrehajtása túl nagy kockázatot jelent.

Május 8-14 közötti ideiglenes dátumot jelöltek ki a jövő évi verseny számára.

„A kormányzati és a közegészségügyi tisztviselők hivatalos tanácsai egyértelművé tették, hogy a koronavírus hatása még jó ideig velünk marad, annak ellenére, hogy bevezetik az oltási programot” – áll a Coleraine and District Motor Club közleményében.

Hozzátették: „Teljesen figyelembe vettük azt a készenléti tervet, amely a verseny hetének májustól augusztusig történő elhalasztását vonta maga után. Azonban a NW200 tervezéséhez és előkészítéséhez annyi idő, ráfordítás és személyzet szükséges, hogy a terv megvalósításának kockázata túl nagy, mivel a vírus közösségünkre gyakorolt ​​hatása és a vírus visszaszorítására irányuló korlátozások mértéke továbbra is bizonytalan.

„A Coleraine Club fő prioritásának a biztonság megteremtésének kell lennie nemcsak az eseményben részt vevők, hanem az északi partvidék és a távolabbi lakosok számára is.

„Rendkívül nehéz lenne, sőt lehetetlen, hogy a szervezők korlátozzák az emberek számát, akik a versenyhét alatt a területre utaznak, ez viszont jelentős kockázatot jelentene a helyi lakosságra nézve.

„Noha rendkívül kiábrándító, a Coleraine Club felelősségteljes döntése csak az lehet, hogy a NW200-t másodszor is törlik.

Az országúti versenyeket súlyosan sújtotta a világjárvány, a 2020-as és 2021-es események többségét vagy törölték, vagy elhalasztották.

Kedden jelentették be, hogy a Cookstown 100-at, az egyetlen, 2020-ban Írországban megrendezett közúti versenyt április utolsó hétvégéjéről szeptember 10-11-re halasztották.

 

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (212 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.