A BudaPart nemzetközi versenyt nyert a legjobb városrész-fejlesztés kategóriában

A BudaPart projekt Párizsban a FIABCI nevű nemzetközi ingatlanversenyen díjat nyert a legjobb városrész-fejlesztésért. A Kopaszi-gátnál fekvő projekt háromezer lakás, 250 000 négyzetméter irodaterület és 15 000 négyzetméter üzleti terület építését öleli fel.

Az utóbbi három évtized folyamán ez az első olyan eset, amikor a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési és ingatlanbefektetési szervezete egy magyar városrészt tüntet ki. Schranz Mihály, a projektért felelős Property Market Kft nevű vállalat ügyvezetője kijelentette, hogy a tartós és környezetbarát megoldások bevetése a fejlesztésnél nagy szerepet játszott a versenyen aratott sikerben.

Schranz közölte, hogy a városi park területének három hektárral történt megnövelése is ennek a tartós fejlesztésnek egy része. A projekt befejeztével a BudaPart húsz hektár zöldövezettel Budapest ötödik legnagyobb nyilvános parkja lesz, 13,5 hektár területet pedig már hozzáférhetővé tettek és parkosítottak. 110 fát és ezer négyzetméterre kiterjedő bokrokat ültettek.

Schranz hozzátette, hogy az irodaépületeket is környezetbarát módon építették és hogy ezek energia-hatékony megoldásokkal, víztakarékos öntözési rendszerrel, az elektromos autók számára felállított további töltőállomásokkal rendelkeznek és nagy részben újrahasznosított anyagokból épültek. A lakrészek smart-home-rendszerekkel, plafon- és padlófűtéssel, légkondicionáló berendezésekkel, intelligens konnektorokkal és távtermosztátokkal lettek felszerelve.

Forrás: ungarnheute.hu

5/5 - (183 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.