Angliai cégbe vásárolta be magát egy magyar társaság

A Valberg Nyrt. leányvállalata, a Communication Technologies Kft. 90 százalékos tulajdonrészt szerez a Black Cell Cybersecurity Services UK Ltd.-ben – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban, melyet az MTI szemlézett.

A közlemény szerint a magyar cég mérföldkőnek tekinti a terjeszkedést, amelyet azzal indokoltak, hogy segíthet eljuttatni a kiberbiztonsági szolgáltatásaikat az európai, afrikai és közel-keleti piacokra.

Honlapján a Communication Technologies biztonságtechnikai és kriminalisztikai cégként mutatkozik be, amely magyar magánszemélyek tulajdonában áll, és többek között elektronikus nyomkövetéssel, kiberszolgáltatásokkal, mesterséges intelligenciára épülő biztonsági megoldásokkal foglalkozik. A társaság 100 százalékban a BÉT XTend piacára egy éve bevezetett Valberg Nyrt. technológiai és telekommunikációs társaság leányvállalata.

Beszámolója alapján a budapesti székhelyű, 2002-ben alapított Communication Technologies 2021-ben 2,65 milliárd forint, 2022-ben 1,5 milliárd forint árbevétellel zárt, nyeresége 734 millió forintról 291 millió forintra csökkent.

Fotó: iStock

4.9/5 - (135 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.