Éjfélig lehet jelentkezni a magyar felsőoktatásba

Fontos határidő közeleg: ma éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

A minisztérium tájékoztatása szerint idén a fiatalokat már megújult felsőoktatási rendszer várja, amely egyúttal egyedülálló karrierlehetőséget és egész életre szóló élményt, barátságokat is jelent.

Míg öt évvel ezelőtt hét, mára már 12 magyar egyetem van a világ legjobb öt százalékában – ismertette a tárca. Hozzátették, hogy aki diplomát szerez, szinte azonnal, 42 nap alatt munkát kaphat, és a diploma átlagosan 1,7- szeres bérszorzót is jelent.

Az idei évben a felvételi 500 pontjából 100-ról már az intézmények döntenek, és az ötödik érettségi és tanulmányi tárgyat is az egyetemek választhatják meg.

A közleményben felhívták a figyelmet arra: a jelentkezőknek érdemes megfontolniuk, hogy az érettségi vizsgánál emelt vagy középszintet választanak, mivel az emelt szintű érettségi minden százaléka egy pontot, míg a középszintű érettségi 1 százaléka kétharmad pontot ér.

Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

5/5 - (168 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.