Négy magyar konzul is jelen lesz a magyar-ír meccsen

Négy magyar konzul is jelen lesz a Magyarország és Írország közötti barátságos futballmeccs helyszínén kedden Dublinban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a kiérkező szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

A tárcavezető arról számolt be, mielőtt útnak indult volna Monacóba, hogy a szervezők közel ötszáz magyar drukkerre számítanak, a jelenlegi adatok szerint 452-en szurkolnak majd a vendégszektorban.

Ennek megfelelően egy magyar konzul a dublini repülőtéren fog szolgálatot teljesíteni, hogy az érkezők belépése zökkenőmentes legyen Írországba, három másik kollégája pedig az Avia Stadionban lesz jelen, hogy szükség esetén segíthessenek az esetleg felmerülő ügyes-bajos dolgokban.

Szijjártó Péter közölte: ha valaki Dublinban napközben, vagy a mérkőzést követően esetleg bajba kerül, vagy bármilyen segítségre van szüksége, az a +36 30 387 06 36-os ügyeleti telefonszámot hívhatja.

„Reméljük, hogy inkább magyar gólokról, és nem konzuli ügyekről szól majd a nap, de ha valakinek szüksége van a kollégáim segítségére, akkor négy konzult megtalálhat a repülőtéren, illetve a mérkőzés helyszínén” – jelentette ki.

Az MTI szerint Szijjártó jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.

Fotó: archívum

5/5 - (161 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.