„A magyarságnak tervei vannak a jövőre nézve”

Minden intézmény, minden megvalósult beruházás azt hirdeti a világ számára, hogy a magyarságnak reménysége, sőt, tervei vannak a jövőre nézve – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helytettes államtitkára szombaton Kolozsváron, az unitárius bölcsőde felújított épületének felavatásán.

Szilágyi Péter az erdélyi város első magyar bölcsődéjének felújításáért tartott hálaadó istentiszteleten vett részt a belvárosi unitárius templomban.

A belvárosi épületet – mely három csoportnak, s összesen 45 kisgyereknek biztosít helyet – a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében korszerűsítették.

Andrási Benedek, a Magyar Unitárius Egyház püspökhelyettese Benkő Samu akadémikus szavaira emlékeztetett, miszerint a kolozsvári unitáriusok tudták, hogy a magyar oktatást az alapoktól kell kezdeni ˜– közölte az MTI.

Fotó: iStock

4.9/5 - (349 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.