A rendőrség letartóztatta a Skót Nemzeti Párt kincstárnokát

Colin Beattie, az SNP (Skót Nemzeti Párt) kincstárnoka letartóztatásra került a párt pénzügyeit vizsgáló rendőrségi nyomozás során. A 71 éves Beattie-t őrizetbe vették, és a skót rendőrség nyomozói kihallgatják.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az őrizetbevétel az SNP finanszírozásának és pénzügyeinek folyamatban lévő vizsgálatával kapcsolatos – közölte a bbc.com.

Ez két héttel azután történt, hogy az SNP volt vezérigazgatója, Peter Murrell-t – Nicola Sturgeon férjét – is letartóztatták. A tisztségviselők két napot töltöttek az SNP székházának, Murrell úr és Sturgeon asszony glasgow-i otthonának átkutatásával. Murell letartóztatásakor egy luxusautót is lefoglalt a hatóság.

Colin Beattie az SNP Midlothian North and Musselburgh választókerületének MSP-je és korábban nemzetközi bankár volt.

A Sunday Times hétvégén arról számolt be, hogy Beattie a párt vezető nemzeti végrehajtó bizottságának (NEC) elmondta, hogy az SNP nehézségekkel küzd az egyenleg kiegyenlítésében a tagsági számok és a támogatók csökkenése miatt.

Beattie 16 évig töltötte be az SNP kincstárnoki szerepét, 2020-ban szenvedett vereséget Douglas Chapman-nel szemben egy belső választáson, ám Chapman egy évvel későbbi lemondása után visszatért korábbi pozíciójába.

A Skóciai Rendőrség 2021 júliusában indított hivatalos vizsgálatot az SNP pénzügyeivel kapcsolatban érkezett bejelentések alapján.

Fotó: illusztráció / canva

4.9/5 - (169 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.