A ScotRail ideiglenes menetrendet vezet be januárban

A Covid-járvány hatásai miatt fellépő munkaerőhiány következtében a ScotRail keddtől kénytelen ideiglenesen módosítani menetrendjét.

A vasúttársaságnál több száz alkalmazott van elkülönítve, illetve karanténban, ez pedig több járat törlését eredményezte.

Annak érdekében, hogy az utasok számára bizonyos fokú biztonságot nyújtsanak a közlekedő vonatokkal kapcsolatban, január 28-ig ideiglenes menetrend lesz érvényben.

Elsősorban a központi övezetben lévő útvonalakat érinti a változás

Glasgow két legnagyobb pályaudvarán összesen kilenc járat közlekedik hétfőtől péntekig módosított menetrend szerint, míg az Edinburgh Waverley-ről induló és oda tartó három járat számát szintén ideiglenesen csökkentik.

Skócia legforgalmasabb, a Falkirk High-n keresztül Glasgow-ból Edinburgh-ba közlekedő járatot nem érintik a változások.

A január 4-én életbe lépő változások teljes listája a ScotRail honlapján található.

David Simpson, a ScotRail üzemeltetési igazgatója elmondta: ”A legtöbb vállalkozáshoz hasonlóan a ScotRail sem immunis a koronavírus hatásaival szemben.

„Teljes erőbedobással azon dolgozunk, hogy biztonságos és megbízható vasutat üzemeltessünk az igazán nehéz és gyorsan változó körülmények között is.

„Igyekeztünk ezeket a változtatásokat lehetőség szerint a nap folyamán elosztani, hogy minimalizáljuk az utasainkra gyakorolt hatást, de az embereknek előre kell tervezniük, és továbbra is ellenőrizniük kell a vonatok menetrendjét egészen az állomásra érkezésükig. ”

December 29-én a ScotRail közölte, hogy 320 alkalmazott hiányzik, köztük több mint 100 mozdonyvezető és körülbelül 60 kalauz.

Ez az 5300 mozdonyvezetőből, kalauzból és mozdonyvezetőből álló személyzet mintegy 6%-át jelenti.

Nagyobb biztonság  

A csökkentett menetrendre azért került sor, mert a skóciai vonalakon a vasúti viteldíjak ebben a hónapban 3,8%-kal emelkednek.

Robert Samson, a Transport Focus nevű utascsoport tagja elmondta: ”Jobb, ha egyes járatokat ideiglenesen, tervezetten vonnak vissza, mintha az utolsó pillanatban kaotikusan törlik a járatokat, mivel ezeket az utasok nehezebben viselik.

„A menetrend ezen ideiglenes módosításai nagyobb biztonságot nyújtanak az utasok számára.”

Forrás: BBC.com

5/5 - (277 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.