Covid Skóciában: Nyugati-szigetek lezárása következik

A Covid-19 terjedésének visszaszorítására irányuló erőfeszítések részeként a nyugati szigetek egésze áttér a negyedik szintre vonatkozó korlátozásokra.

Jeane Freeman egészségügyi miniszter szerint gyors fellépésre van szükség a szigeteken regisztrált új Covid megbetegedések miatt.

Barra és Vatersay már a négyes szintű korlátozások alatt áll. A többi sziget szombaton 00: 01-kor lép át a harmadik szintről a negyedikre.

A járvány főképp a lewisi Western Isles kórházat érinti, mely a sziget legnagyobb kórháza és már a teljes kapacitását felhasználta a fertőzöttek ellátására. Az érintett betegek száma és a személyzet terheltsége miatt igen nagy nyomás nehezedik a kórházra.

Néhány nem sürgős eljárást átütemez a kórház és a stornowayi kórház fenntartja a teljes sürgősségi szolgálatot.

A skót kormány szerint zárolásra van szükség, hogy elkerüljék az NHS túlterhelését.

A szigeteken csaknem 27 000 ember él, az ehhez viszonyított megbetegedések száma igen magas. A skót kormány napi Covid tájékoztatóján Freeman asszony felszólította a szigetek lakosait, hogy maradjanak otthon és csak valóban szükséges okból hagyják el otthonaikat.

A szigetlakókhoz intézett felhívásában Freeman asszony arra kérte az embereket, ne várják meg míg szigorúbb intézkedéseket hoznak, inkább viselkedjenek úgy, mintha ezek máris megtörténtek volna.

Forrás: BBC.com

5/5 - (328 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.