Glasgow gazdaságát sújtja a legjobban a Covid-19 vírus

Egy új jelentés szerint Glasgow az a skót város, amelyet a Covid gazdasági következményei a legjobban sújtanak.

A Demos-PwC jelentése szerint Skócia legnagyobb városának gazdasága 10,4% -kal csökkent 2020-ban. Ezzel szemben Edinburgh-ban 9.1% ez a mutató.

A jelentés az Egyesült Királyság 42 legnagyobb városát sorolja be 10 gazdasági tényező alapján, mint például a munkahelyek, a jövedelemszint.

Az Egyesült Királyság rangsorában szereplő három skót város közül Edinburgh az ötödik helyen áll, őt Aberdeen követi a hetedik helyen, míg Glasgow a 24. helyen áll a 42 város közül.

A jelentés megállapította, hogy a világjárvány által leginkább sújtott városok valószínűleg a leggyorsabb gazdasági fellendülést mutatják majd, de várhatóan továbbra is rosszabb helyzetben lesznek, mint a világjárvány elején.

Stewart Wilson, a skóciai PwC munkatársa elmondta: „Az idei felmérés azt mutatja, hogy Edinburgh – részben a gazdasági ágazatok széles körű elterjedésének köszönhetően – gazdaságilag kevésbé volt érintett, mint más városok.

„Azonban az Egyesült Királyság többi részével összhangban, ahol a legsúlyosabban sújtott városok fognak a leggyorsabban helyreállni, úgy tűnik, Glasgow lesz a leggyorsabb.

„A világjárvány reflektorfénybe helyezte a fennálló gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségeket. Ez megerősíti azt a nézetet, hogy amikor a pandémiát követő fellendülés komolyan megkezdődik, akkor a GDP-n túlra kell tekintenünk, és kollektív erőfeszítéseinket a nyilvánosság számára igazán fontos kérdések kezelésére kell összpontosítanunk.”

Forrás: BBC.com

5/5 - (298 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.