Skócia megszünteti a legtöbb vírushelyzet miatti korlátozást

Skóciában hétfő óta a továbbiakban nem érvényesek a pub-okra és éttermekre vonatkozó létszámbeli korlátozások, az éjszakai szórakozóhelyek pedig kinyithatnak. Nicola Sturgeon kormányfő ezzel együtt óvatosságra int.

Három héttel azután, hogy Angliában majdnem minden olyan korlátozást megszüntettek, melyet a vírushelyzet miatt vezettek be, Skócia is megszüntette a legtöbb ilyen jellegű előírást. Hétfő óta kevés kivétellel érvényüket veszítették a távolságtartási szabályok.

A pub-okra és az éttermekre, valamint a rendezvényekre a továbbiakban nem vonatkoznak létszámbeli korlátozások. Az éjszakai szórakozóhelyek kinyithatnak.

A hivatalokban és a tömegközlekedési járműveken azonban továbbra is maszkot kell hordani. Egyelőre az iskolákban is érvényes a kötelező maszkviselés. De egy vírusfertőzés esetén már nem küldik az egész osztályt karanténba.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök a pandémia „eddig talán legjelentősebb dátumáról“ beszélt. Egyidejűleg mindenkit felszólított, hogy maradjanak óvatosak. A pandémia még nem fejeződött be. Wales-ben már szombat óta megszüntettek majdnem minden vírushelyzetre vonatkozó intézkedést, kivéve a kötelező maszkviselést.

Angliában már július 19. óta nincsenek törvényes előírások a maszkviseléssel kapcsolatban. Jelenleg Észak-Írország tartományában a legszigorúbbak a szabályok. Itt a kormány néhány napon belül akarja eldönteni, hogy lesznek-e lazítások.

Forrás: faz.net

4.8/5 - (333 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.