A walesi NHS a legnagyobb kihívást jelentő időszak előtt áll

A walesi NHS a világjárvány kezdete óta a „legnagyobb kihívást jelentő időszakot” éli meg a főigazgató szerint. Dr. Andrew Goodall szerint a Covid-19 elterjedtsége továbbra is akadályozza a tervezett kezelések elmaradásának felszámolását.

Hozzátette, hogy a Coviddal kórházban kezeltek száma még mindig „jelentős”.

A kórházakban a vírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések szintén hozzájárulnak a tervezett kezelések késedelméhez.

Dr. Goodall a BBC Radio 4 Today című műsorában arról beszélt: „Az elmúlt 20 hónap során tett rendkívüli erőfeszítések ellenére is ez a legnehezebb időszak. „Valójában olyan hónapokat láttunk, amikor magas, ha nem rekordszámú beteg érkezett.

A számok egyre nőnek, alighanem most van a legnagyobb telítettség, amit az elmúlt 20 hónap során láttunk.”

Hozzátette, hogy az egészségügyi szolgáltatók még mindig „jelentős számú” Covid-19-es beteggel foglalkoznak, a közösségeken belüli magas vírusszint közepette.

Arra a tényre, hogy a tervezett műtétre váró betegek Walesben ötször nagyobb valószínűséggel várnak egy évnél is többet, mint Angliában, Dr. Godall azt reagálta, létfontosságúnak tartja, hogy többet tegyenek az ellátáshoz való hozzáférés javítása érdekében.

„A világjárvány előtt is voltak problémáink a várakozási időkkel kapcsolatban, és a javításukra irányuló intézkedésekre összpontosítottunk” – mondta.

„Felelősséggel tartozunk azért, hogy felgyorsítsuk az ellátáshoz való hozzáférést, és gondoskodjunk arról, hogy más terveink is legyenek”.

Forrás: BBC.com

5/5 - (248 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.