Covid: A „traumatizált gyermekek nemzedéke”

Gyermekek egész generációját „traumatizálták” a pandémia során – figyelmeztetnek a szociális munkások.

Szerintük a gyermekvédelmi rendeletek 20% -os csökkenése Walesben, valójában hamis képet fest.

A jótékonysági szervezetek és a szakszervezetek attól tartanak, hogy az Egyesült Királyságban a legsérülékenyebb gyermekek közül sokan kikerültek a látótérből, köszönhetően a korlátozásoknak.

Azonban, mivel a korlátozások enyhülnek, a szociális és gondozási dolgozók bejelentések áramlásával néznek szembe.

A gyermekvédelmi intézkedések számának csökkenését alap esetben pozitívnak tekintenék, de mivel az iskolák, ifjúsági gondozók és a szociális munkások a korlátozások miatt nem tudják igazán jól figyelemmel kísérni a leginkább kiszolgáltatott gyerekeket – ez a csökkenés nem tükrözi hűen a valós képet.

„A világjárvány idején hiányoztak a lehetőségek annak megállapítására, hogy a problémák korai stádiumban vannak-e” – mondta Alison Hulmes, a WAS-i szociális munkások szakmai szövetségének igazgatója, a BASW Cymru.

„Minden alkalommal, amikor nem tudjuk biztosítani a fiatalok számára szükséges támogatást, megsérülnek.

„Potenciálisan most egy egész gyermek- és fiatal nemzedék él, akiket traumatizálnak, nem védenek meg, és ez egyszerűen nem elfogadható.”

Fokozódnak a jövőre vonatkozó félelmek, valamint, hogy lesz-e elegendő erőforrás és személyzet ahhoz, hogy kezelni tudják a bejelentések várható növekedését.

Hulmes asszony elmondta: „Arra számítunk, hogy ezek a számok megemelkednek, [tehát] nagyon aggódunk az elkerülhetetlen növekedésnek a szakmára gyakorolt hatása miatt.”

A BBC által látott adatok szerint tavaly Walesben 1120 bejelentést kapott 22 helyi önkormányzat 2020 márciusa és 2021 januárja között. Ez 1400-zal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Christopher Dunn, a Voices for Care Cymru munkatársa szerint az eredmények nem voltak meglepetések.

„Tudjuk, hogy a bejelentések nagy százaléka oktatási és egészségügyi dolgozóktól, intézményekből érkezik. Érthető okokból, a lezárások során ezek az emberek nem nyertek megfelelő betekintést a gyerekek életébe, így nem is tudták jelenteni.”

A walesi Önkormányzati Szövetség szerint: „A tanácsok nagyon aggódnak a Covid-19 járvány veszélyeztetett gyermekekre gyakorolt hatása miatt, és egyre inkább felhívják a figyelmet a szolgáltatásokkal szemben támasztott igényekre, mivel a zárolási intézkedéseket eközben folyamatosan enyhítik” – mondta az egyesület egyik tisztviselője.

A testület közölte, hogy továbbra is szorgalmazza a walesi kormányt, hogy biztosítsa a finanszírozás meglétét, „hogy mind az egyre növekvő keresletnek, mind a rövid és hosszú távú nyomásnak megfeleljen”.

Az Egyesült Királyság kormánya kijelentette, hogy elismerte a szociális munkások „fáradhatatlan” munkáját a járvány idején.

Azt állította, hogy 4,6 milliárd fontot adott angliai tanácsoknak „, hogy segítsen nekik a további igények kielégítésében”.

Forrás: BBC.com

4.9/5 - (204 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.