Covid: már 2300 Covid-beteg a walesi kórházakban

Az NHS munkatársai a teljesítőképességük határáig vannak terhelve, mivel a walesi kórházak több mint 2300 Covid-fertőzött beteg ellátásával próbálnak megbirkózni.

Mark Drakeford szerint a kritikus betegeket ápoló egységek „messze meghaladják a szokásos kapacitásukat”.

A walesi kormány tájékoztatóján kiderült, hogy több mint 100 haláleset történt Covid-19 fertőzés következtében a hétvégén.

„Hacsak nem sikerül visszaszereznünk a koronavírus terjedésének ellenőrzését, sajnos azt kell mondanom, hogy újabb halálesetekre kell számítanunk” – mondta Drakeford.

Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint a december második hetében vett minták 28% -ában volt a vírus új változata.

Dr. Chris Jones, Wales helyettes orvos-igazgatója szerint a közegészségügyi kollégák „úgy érzik, hogy ez az új törzs a Covid-fertőzések akár 60% -át is okozhatják” Walesben.

A walesi közegészségügy szerint vasárnap további 2563 koronavírus-esetet regisztráltak Walesben, és további 10 haláleset következett be a Covid-19 következtében.

Ez azt jelenti, hogy immár 3125-en haltak meg a vírusban.

Mit mutatnak a legfrissebb adatok?

Az eddigi legmagasabb kórházakban ápolt koronavírusos betegek száma 2310 Wales-szerte, 16% -kal magasabb az előző héthez képest.

Jelenleg több, mint 620 beteg gyógyul, de még nincs elég jól ahhoz, hogy hazaengedjék.

Az NHS adatai szerint vasárnap 93 Covid-betegnek volt szüksége mesterséges lélegeztetésre, vagy volt kritikus állapotban. Ez a múlt héthez képest alacsonyabb, de még mindig meghaladja a szokásos kórházi kapacitást.

 

Mark Drakeford a hétvégén szigorúbb korlátozások bevezetését jelentette be Wales-ben.

Ennek értelmében Wales szombaton az új, négyes riasztási fokozatba került, ami karácsonyra gyakorlatilag lezárja Wales-t.

Forrás: BBC.com

4.1/5 - (206 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.