Covid Walesben: Hány haláleset történt?

További 24 ember halt meg koronavírus fertőzés miatt Walesben, így a legfrissebb adatok szerint 3149-re nőtt az elhunytak száma.

A walesi közegészségügy további 2761 új esetről is beszámolt országszerte.

A járvány kezdete óta a pozitív koronavírus tesztek száma: 128 089.

Az adatok csak a kórházakban és a gondozóházakban bekövetkezett haláleseteket mutatják be.

Ez azt jelenti, hogy az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) által jelentett legutóbbi összesített halálozás lényegesen magasabb, eddig 4200.

A Swansea-öbölben regisztrálták a legtöbb új halálesetet, 14-et. Aneurin Bevan további hat halálesetről számolt be, míg Cardiff, Vale és Hywel Dda kettőt regisztrált. Cwm Taf Morgannwg-ben, Powysban és Betsi Cadwaladr-ban nem volt halálozás.

A Wales-i hétnapos esetszám – amely a 100 000 emberre eső esetek számát méri – 645-ön áll.

Merthyr Tydfil, amelynek továbbra is a legrosszabb a statisztikája Walesben, újabb növekedést tapasztalt, 100 000 emberre számítva 1317,8-ra változott a mutató.

Bridgend, Blaenau Gwent és Neath Port Talbot esetében a fertőzések száma szintén meghaladja az 1000-et, ami azt jelenti, hogy az itteni lakosság több mint 1% -a pozitív eredményt mutatott egyetlen hét alatt.

Anglesey-ben a legkisebb az esetszám, ugyan enyhén, de 100 000 emberre vetítve 47,1 re estek vissza az új megbetegedések.

További 13 megyében a megbetegedések száma meghaladja az 500-at.

Forrás: BBC.com

5/5 - (160 szavazat)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Friss Adatvédelmi irányelvek tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.